Visste du at Kløver bistår borettslag og sameier med å få Enova-støtte?

Enova støtter energibesparende tiltak med opptil 30% av kostnadene. Kløver bistod et borettslag i Oslo med å få 2,2 millioner kroner i april, for boring etter bergvarme og flere enøk-tiltak. Nå bistår vi et sameie i Lillestrøm med å få 840 000,- for å skifte vinduer og balkongdører. Kostnadene til kartleggingen som Kløver gjennomfører dekker Enova 50% av. I Oslo kommune dekker kommunen 35%, så samlet får man 85% rabatt på energirådgivningen.

Les mer:
Generelle kriterier hos Enova
Tilskuddsliste
Søk om støtte - Enova
Søk om støtte - Oslo kommune

Vil ditt borettslag eller sameie være det neste vi hjelper med å få penger til sitt prosjekt? Ta kontakt med Kristian på 455 04 822, eller kristian@klover.no for en uforpliktende prat.
  • For å innfri kravene til støtte fra Enova, må en energirådgiver kartlegge dagens tilstand i bygget, og deretter foreslå tiltak som vil redusere levert energi med minimum 20%.

  • Når Kløver kartlegger ditt borettslags energitilstand, dekker Enova 50%. I Oslo kommune dekker kommunen 35%. Dermed får man 85% rabatt på kartleggingen.

  • Enova deler ut støtte fem ganger i året, og neste søknadsfrist er 30. august.

ENERGIRÅDGIVER

_______________________________
En energirådgiver er en fagperson som spesialiserer seg på å gi råd og veiledning om energieffektivitet, bærekraftig energiforvaltning og reduksjon av energiforbruk. Deres hovedoppgave er å hjelpe kunder og organisasjoner med å redusere energiforbruket, optimalisere energibrukssystemer og implementere miljøvennlige praksiser.

KLØVER + ENOVA = SANT

Kløver er godkjente av Enova!
Enova-tilskuddet utgjør en støtteordning med basis i rettigheter, rettet mot private husholdninger. Målet med denne ordningen er å motivere enkeltpersoner til å ta initiativ til å gjennomføre tiltak som kan forbedre energiforbruket i deres eget hjem. Disse tiltakene skal være igangsatt, gjennomført og bekostet av den enkelte privatperson.
SJEKK UT Enova

En typisk energirapport utarbeides etter en befaring i din bolig og beregninger gjort i et beregningsverktøy. Energirapporten viser boligens tilstand med blant annet energimerke, varmetapstall og beregnet forbruk. Ut ifra dine ønsker beregnes også effekten av ett eller flere definerte tiltak. Et tiltak kan for eksempel være etterisolering og bytte av vinduer med installasjon av varmepumpe. Ved å regne på flere tiltak kan boligeieren få rede på hva som lønner seg mest av å rehabilitere første etasje eller å etterisolere taket, energirådgiveren kan også foreslå passende tiltak. Energirapporten viser hva boligen kan oppnå av energimerke, varmetapstall og beregnet forbruk etter tiltaket er gjennomført. Energirådgiveren gjør også en vurdering om hvorvidt tiltaket utløser støtte fra Enova eller grønt boliglån. Enova gir ikke støtte til energirådgiver dersom prosjektet allerede er påbegynt, derfor har vi et eget tilbud for boligeiere som er midt i oppussingen og ønsker å se om prosjektet oppnår Enova-støtte eller grønt boliglån.

Med Enova får du dekket 50% av fakturaen opp til 5.000 NOK. Dette gjelder både for fritidsbolig og eneboliger.

SNAKK MED OSS

Har du et prosjekt du trenger hjelp med?
Ta kontakt for en uformell prat og et uforpliktende tilbud.